Tällä sivulla

Kenttä kauniissa maalaismaisemassa

Poltinkoski Golf on kenttä, jota voi joustavasti pelata 9, 14 tai 18 reikäisenä kokonaisuutena. Jokivarreksi nimetty yhdeksän väylän kenttä seurailee Poltinjoen maisemia, 14 tai 18 väyläisenä pelattava Teurulampi-kenttä sisältää Jokivarren väylät sekä 5 muuta väylää, joista täydellä kierroksella osa pelataan kahteen kertaan. 

Poltinkosken kumpuilevat väylät sisältävät mielenkiintoisia haasteita kokeneillekin pelaajille, mutta kenttä soveltuu erinomaisesti myös vähemmän pelanneille.

Väyläkartat

Huom. väylätaulujen numeroinnit ja HCP:t kentälle Teurulampi. Jokivarsi-kentän tiedot alla olevassa tuloskortissa.

Tuloskortti Jokivarsi 

Tuloskortti Teurulampi

Slopetaulukot

Golfin säännöt

Golfin sääntöihin voit tutustua Suomen Golfliiton sivuilla, josta voit tilata sääntökirjan, ladata säännöt pdf-tiedostona. Säännöt läytyvät myös eBirdie -sovelluksesta, joka kannattaa ladata puhelimeen.

Paikallissäännöt

1. Sisäinen ulkoraja

Väylän 1 avauksessa oikeanpuoleiset OUT-paalut koskevat vain väylää 1.

2. Vapautuminen estealueen vastakkaiselle puolelle

Pallon päätyessä estealueelle OUT-linja kautta, voidaan vapautua estealueen vastakkaiselle puolelle, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua, kuin missä raja ylittyi säännön B 2.1 mukaan. Sääntö on voimassa väylillä Jokivarsi/Teurulampi 3 ja Teurulampi 6/10 sekä 7/11.

3. Pudotusalueet

Teurulampi väylä 8/12: kaikki veteen menneet lyönnit jatketaan Dz -alueelta. Jokivarsi väylä 9/Teurulampi väylä 18: vesiesteisiin menneet lyönnit, joiden ylimenokohtaa ei voida todeta, jatketaan merkityltä Dz -alueelta.

4. Sähköjohdot kentällä

Teurulampi väylä 5: pallon osuessa väylällä olevaan sähköjohtoon tai -paaluun, on pelaajan uusittava lyönti rangaistuksetta (lyöntiä ei lasketa ja pelaajan on pelattava pallo edellisen lyönnin paikalta säännön 14.6 mukaisesti).

Mikäli pallo jää niin lähelle pylvästä, että se häiritsee pelaajan lyöntiasentoa tai hänen mailansa aiottua heilahdusrataa, vapaudutaan säännön 16.1 mukaan.

5. Kiinteät haitat viheriön läheisyydessä

Mikäli haitta on enintään kahden mailanmitan päässä pelattavan viheriön reunasta ja pallo on enintään kahden mailanmitan  päässä kiinteästä haitasta, joka sijaitsee pelilinjalla pallon ja reiän välissä, saa pelaaja vapautua haitasta rangaistuksetta.

7. Tiealueet ja polut

Kaikki kentällä olevat tiet ja polut ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen säännön 16.1 mukaan.

8. Mittamerkit kentällä

Etäisyyttä osoittavat 100, 150 ja 200 metrin mittapaalut ovat liikuteltavia haittoja, vapautuminen säännön 15.2 mukaisesti.

9. Piikkikenkien käyttö

Metallisilla piikeillä varustettujen kenkien käyttö kentällä on kielletty.


Rangaistukset paikallissäännön rikkomisesta

Reikäpeli, reiän menetys

Lyöntipeli, kaksi lyöntiä

Käytösetiketti

Pelaajien on otettava muut pelaajat ja kenttähenkilökunta huomioon, on kyse sitten lyöntirauhasta, turvallisuudesta, lyöntijäljen paikkaamisesta, pelinopeudesta tai muusta liikkumisesta kentällä. Usein toistuvasta etiketin vastaisesta käytöksestä voi olla seurauksena pelistä sulkeminen, määräaikainen kilpailukielto tai pelikielto.

Em. sääntöjen lisäksi voidaan soveltaa esim. olosuhteista johtuvia tilapäisiä paikallissääntöjä ja kilpailukohtaisia sääntöjä.