ALOITA GOLF

Millainen peli on golf? Mitä tarkoittaa reiän par -luku? Mikä on viheriö? Mikä on chippi? Paljonko pelaaminen vie aikaa? Mitä tarkoittaa tasoitus? 

Golfista uutta harrastusta miettivällä on mielessä paljon kysymyksiä. Kaikkiin niihin saat kuitenkin vastaukset tulemalla alkeiskurssillemme tai ottamalla yhteyttä vaikkapa seuramme kapteeneihin, joiden yhteystiedot löydät täältä. 

Alkeiskurssilla saat tarvittavat perustiedot säännöistä, tasoitusjärjestelmästä, turvallisesta pelaamisesta ja tietysti itse pelaamisesta ja pallon lyömisestä. Kurssin jälkeenkään sinun ei tarvitse hallita täydellisesti sääntöjä eikä mitään muutakaan osa-aluetta, eikä erillistä lyöntikoettakaan enää suoriteta. Golf on jatkuvaa oppimista ja sitä opitaan pelaamalla. Ehkä juuri se tekee pelistä niin mielenkiintoisen. 

Kurssin päätteeksi saat Green cardin, golfin ”ajokortin” jolla pääset golfseuran jäsenyyden hankittuasi pelaamaan lähes kaikille kentille kenttäkohtaisia pelimaksuja vastaan.

Golfin aloittaminen on siis paljon helpompaa, kuin usein ajatellaan. Kurssille tullessasi et tarvitse edes omia välineitä, ne saat lainaksi veloituksetta. Golfin voit myös aloittaa lähes minkä ikäisenä tahansa, lapsena heti kun maila pysyy kädessä tai vaikka vasta eläkeiässä. Kaikki ovat tervetulleita ja kaikki löytävät oman tapansa pelata.

Seuraa ilmoitteluamme kursseista ja ilmoittaudu mukaan. Uusi mielenkiintoinen, terveysvaikutteinen ja yhteisöllinen harrastus odottaa!

Harjoitusalueillemme voit tulla kokeilemaan golfia myös ilman aiempaa kokemusta, mailat voit lainata ja korillinen palloja maksaa 2e.

Alkeiskurssit

Seuraa ilmoitteluamme Green Card -kursseista

Kurssin hinta sisältäen jäsenmaksun ja pelioikeuden kaudelle 2024 on 295e.

 

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumiset:

040 825 4962 tai toimisto@pkg.fi

 

Välineet

Golfia voit käydä kokeilemassa harjoitusalueellamme klubiltamme saatavilla lainavälineillä ja myös alkeiskurssilla voit käyttää niitä. Harrastuksen alkaessa tulee eteen kuitenkin omien mailojen ja muiden välineiden hankinta. Aloittelijoiden mailasetit ovat edullisia ja myös hyviä käytettyjä on runsaasti tarjolla.

Taitojen kehittyessä myös omat vaatimukset välineitä kohtaan kasvavat ja varsinin mailojen hankinnassa kannattaa turvautua ammattilaisten apuun golfvälineliikkeissä. 

Hyvin istuvat, pitäväpohjaiset ja vedenpitävät golfkengät kannattaa hankkia heti aloittaessa, kuivalla kelillä normaali lenkkareillakin pärjää, mutta kostea nurmikko on liukas, jolloin lyöminen vaikeutuu ja loukkaantumisriskikin kasvaa.

Golfpukeutumisessa on pitkään ollut kirjoitettuja ja kirjoittamattomia etikettisääntöjä, mutta nykyisin niihin ei ole juurikaan tarvetta, uudet golfiin takoitetut tekstiilit ovat erittäin mukavia, teknisesti toimivia ja tyylikkäitä, mutta mitään pakkoa niitä ei ole hankkia. Toisaalta, kuka edes haluaisi harrastaa ulkoliikuntaa esimerkiksi epämukavissa farkuissa. 

Pallot, tiitikut, griinihaarukat, hanskat ja muut pientarvikkeet löydät myös klubiltamme edullisesti.

Säännöt

Golf monipuolisena pelinä sisältää myös ison määrän erilaisia sääntöjä ja ohjeita. Kaikkia sääntöjä ei luonnollisesti tarvitse ulkoa osata, mutta sääntöjen mukaan pelaaminen on golfaajalle kunnia-asia ja tärkeimmät säännöt kannattaa omaksua heti alussa.

Virallisen sääntökirjan ja pelaajan ohjekirjan lisäksi kaikilla kentillä on omat paikallissääntönsä, joihin kannattaa tutustua ennen kentälle menoa. Sääntöihin pääset tutustumaan sivulta Kenttä ja pelaaminen

Kattavan Aloita golf -tietopaketin löydät Golfpisteen sivuilta

Poltinkoski Golfin jäseneksi voit liittyä Seuratoiminta -sivulta löytyvällä lomakkeella